Muziek op Zondag

Een aantal maal per jaar wordt op de vierde of vijfde zondag van een maand het kerkelijk uur ingevuld zonder predikant en met een andere inhoud dan gangbare erediensten. Het programma is muzikaal en soms ook cultureel gericht, waarmee wij ook mensen uit het dorp Engelen en omgeving van harte uitnodigen om te komen. Zo varieert het programma van een kwalitatief hoogstaand concert of optreden tot een voordracht of lezing met een speciaal onderwerp. Voor oud, maar zeker ook -en soms zelfs speciaal- voor jong!

Zangers Daniëlle Sluijmers in concert met organist Jamie de Goei

Ewoud en Mara Mahler-Mikelsone

Violisten Ewoud Mahler en Mara Mikelsone-Mahler

Muziek op Zondag kent haar oorsprong in de beginjaren negentig en is dus al zo’n 25 jaar geleden begonnen.

Wij noemen enkele van de door ons zeer geziene gezelschappen en artiesten: La Compagnia Divertente, Musica Burghensis, violisten Ewoud Mahler en Mara Mikelsone-Mahler, Lev Adamov; Fluitensemble Flûtes à Lek, Gitarist Enno Voorhorst, zangeres Danielle Sluijmers en organist Jamie de Goei, zangeres Astrid Duran en gitarist Manito, Cantus Cets, Duketown Barbershop singers, Muziek Collectief Engelen, Chiel Spaans en vele anderen. In april 2016 verwachten we tevens een bijzondere solorecital van pianist Daniël van der Hoeven.

Enno Voorhorst

Gitarist Enno Voorhorst

Als voorbeelden van een cultureel/niet muzikaal optreden zijn bij ons te gast geweest verhalenverteller Peterine Kooijmans en kunsthistoricus en oud-directeur van het Noord-Brabants Museum drs. Jan van Laarhoven.

In onze agenda kunt u de programmering van Muziek op Zondag volgen. Voor contact over of suggesties kunt u terecht bij Joeke Wiechers-de Vries of Carina Harms.

Behoudens voorafgaande schriftelijke toestemming van een van de leden van de kerkenraad is het maken van beeld en/of geluidsopnames in onze kerk niet toegestaan.