Uitnodiging Actie Schoenendoos

Schoenendozen, Annelies van Herk

VOOR JOU: is de boodschap van een gevulde schoenendoos. Er is iemand anders op de wereld die aan jou gedacht heeft. Bij elke schoenendoos wordt ook een boekje met bijbel verhalen gegeven, want ieder kind mag ook weten dat er een god is die van hen houdt.

VAN MIJ: van geven wordt je rijker, want door samen te delen ontvang  je zelf ook.

Met deze boodschap hoopt de actie schoenendoos (actie4kids) weer vele schoenendozen in Nederland en België op te halen. We proberen deze boodschap ook over te brengen aan onze eigen kinderen tijdens de kinderkringen.

Tijdens de kinderdienst van 3 november staan we samen met de kinderen stil bij de armoede van kinderen in de wereld en het grote verschil tussen rijk en arm. Dat elke dag eten, een goed bed, en scholing in veel landen geen vanzelfsprekendheid is, raakt niet alleen ons maar ook onze kinderen in het hart. Vanuit je hart vul je die doos dan ook en je geeft iets weg van je eigen speelgoed, zonder daar over te mopperen. En wat blijkt vaak? Je houd zelf altijd nog genoeg speelgoed over om mee te spelen, je mist het vaak niet eens!

De inhoud kan dus speelgoed zijn maar toiletartikelen en/of schoolspullen zijn ook heel erg nuttig.

Want hygiëne in een sloppenwijk is vaak ver te zoeken en zo raak je van de regen in de drup, van niet (tanden) poetsen krijg je een slecht gebit en bij pijn kun je geen tandarts betalen. Schoolspullen zijn eigenlijk ook gewoon luxe. Potloden, schriften, pennen, je kunt het niet kopen als je geen geld te besteden hebt. En dan komt zo’n doos natuurlijk als een geschenk uit de hemel.

We hopen aan het einde van de dienst van 3 november veel mooi versierde schoenendozen in onze kerk te brengen en deze zullen dan naar een centraal punt gebracht worden. Dit jaar gaan de dozen naar Armenië, Costa Rica, India, Sierra Leone en Togo. Als er genoeg dozen worden opgehaald voor deze landen zullen er ook extra dozen naar Roemenië en Congo gaan.

De actie schoenendoos is inmiddels een begrip geworden, vele stichtingen namen het idee over maar alleen actie4kids zorgt ervoor dat iedere schoenendoos van een bijbel wordt voorzien.

Meer informatie kunt u vinden op www.actie4kids.nl

Er liggen ook folders hierover achter in de kerk.

 

Astrid van Diepen-Vink