Onze Driekoningen, kerkblad februari 2013

Het is een traditie in Engelen dat op 6 januari (Driekoningen) kinderen die verkleed zijn als de drie koningen, langs de huizen gaan om het Driekoningenlied te zingen. Daarmee willen ze geen snoep ophalen (nou ja, misschien toch ook wel een beetje …) maar geld voor een goed doel. Onze diaconie geeft ook altijd een bijdrage en in de dienst van 6 januari werd gecollecteerd voor het Driekoningendoel. Drie koning(inn)en doen verslag van het zingen ‘s avonds.

Kinderen in het dorpje Eravipuram in India hebben het niet zo goed daar en wij halen geld op om ze een kans te geven! Met elke 20 euro kan een kind een jaar naar school en wij willen dat er zo veel mogelijk kinderen naar school toe kunnen!

We gingen door de straten Hoefslag en Weislag. We zongen hard en alle mensen gaven geld. We vertelden erbij dat we 20 euro nodig hadden voor een jaar naar school. Bij een huis kregen we toen 20 euro en bij een ander huis zelfs 30! Dat vonden we heel gaaf. Ons eindresultaat was € 91,00. Dan kunnen dus vier kinderen met ons geld naar school toe en als je al het andere geld van kinderen erbij rekent dan kunnen er wel 100 kinderen naar school volgens mij.

Suze Lavell, Florian en Noor Bijnen