De Herberg

In De Herberg (elke laatste dinsdag van de maand van 10.30 -12.00 uur) is het goed toeven.

De ongedwongen sfeer, niets hoeft en alles mag worden besproken.

Er brandt een kaars. Bea heeft gezorgd dat de verwarming brandt. Amelia is er dankzij de voortreffelijke voorziening van de deeltaxi ook weer bij. Een schildersbaas van Moonen komt advies geven over schilderwerk, drinkt koffie en eet mee. Buiten geeft hij mij een compliment door voor de restauratiecommissie: de nieuwe afzaten en het opnieuw voegen zijn uitstekende maatregelen.

Natuurlijk heeft Bea weer iets lekkers bij de koffie. Je herkent de vaste bezoekers van De Herberg aan de toename van het gewicht! In januari aten we een Driekoningentaart: een speciale taart die gemaakt werd voor Driekoningen. Er wordt een klein cadeautje in verstopt.

Als de taart wordt aangesneden, is het de bedoeling dat een kind onder de tafel kruipt en zegt wie het volgend stuk taart krijgt. Dat laatste hebben we wegens gebrek aan kinderen laten vervallen. Teuny won het cadeautje en mocht zich voor die dag koningin noemen. Er gaan nu geruchten dat zij, net als een koningin, die dag niet hoefde te koken en dat Jur haar heeft getrakteerd op een etentje … (De redactie kon dit bericht nog niet bevestigd krijgen.)

Gelukkig wil Bea Kagie het recept van de Driekoningentaart onthullen. Deze taart, die zo lekker is dat ze in Frankrijk de hele maand januari wordt verkocht, zal binnenkort ongetwijfeld ook in Engelen een maand lang worden gebakken!

 

Dirk Huisman