Wanneer:
7 november 2021 @ 10:30 – 11:30
2021-11-07T10:30:00+01:00
2021-11-07T11:30:00+01:00

Onderstaand concert is volledig volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelding. Graag tot volgende keer!

Vandaag kunnen we alsnog genieten van een uitgesteld concert, waar we sinds lang halsreikend naar hebben uitgekeken…! Esther Doornink en Peter Elbertse spelen op twee marimba’s Simeon ten Holt’s meesterwerk Canto Ostinato.

Aanvang: 10.30 uur.

Gelieve u tevoren aan te melden via aanmelding@kerk-engelen.nl.

Wij hanteren een maximum aantal bezoekers, dat lager ligt dan de maximaal toegestane capaciteit van de binnenruimte. Kleed u vooral behaaglijk aan, want we blijven zo goed mogelijk ventileren in de – overigens ook prettig verwarmde – kerk. Ook willen we ervoor zorgdragen dat de loopbewegingen binnen de kerk zo efficiënt mogelijk plaatsvinden. Heeft u onverhoopt toch gezondheidsklachten, meldt u zich dan per omgaande weer af, ook weer via aanmelding@kerk-engelen.nl.

Indien het weer het toelaat, besluiten we het concert met koffie of thee buiten op het plein.

U bent van harte welkom!

Simeon ten Holt, overleden in 2012, werkte in de jaren zeventig aan Canto Ostinato.  De precieze bezetting is vrij en kan variëren van één piano tot vier piano’s, marimba’s, saxofoons, cello’s, harp, etc, etc. Tijdens de uitvoering van Canto Ostinato worden beslissingen in de uitvoering aan de musici overgelaten. Canto wordt gerekend tot de minimalistische muziek en is een van de beroemdste werken uit de hedendaagse Nederlandse klassieke muziek.

Peter Elbertse, voormalig 1e paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest, zoekt steeds weer uitdagingen (veelal binnen zijn vakgebied ritme en percussie), aangewakkerd door zijn interesse in nieuwe sounds en percussieinstrumenten.
Esther Doornink is slagwerker in het Radio Filharmonisch Orkest. Haar ervaring met de Canto dateert al sinds 1999 in een uitvoering met twee piano’s en twee marimba’s. De marimba kan beschouwd worden als de alt- of basversie van een xylofoon. Het instrument heeft een warme en volle klank.