Kalender

dec
13
zo
Muziek op Zondag: violiste Marleen de Bruin
dec 13 @ 10:30 – 11:30

Muziek op Zondagmorgen met een sfeervol winters concert door violiste Marleen de Bruin (Philharmonie Zuidnederland). Zij speelt werken van o.a. Bach, Telemann, Biber en John Williams (Schindlers List). Graag aanmelden voorafgaand aan het concert via aanmelding@kerk-engelen.nl. U ontvangt voorafgaande aan het concert een bevestiging per mail. Graag tot ziens!

jan
31
zo
Muziek op Zondag met Canto Ostinato
jan 31 @ 10:30 – 11:30

Esther Doornink en Peter Elbertse spelen op twee marimba’s Simeon ten Holt’s meesterwerk Canto Ostinato. De marimba kan beschouwd worden als de alt- of basversie van een xylofoon. Het instrument heeft een warme en volle klank.

Simeon ten Holt, overleden in 2012, werkte in de jaren zeventig aan Canto Ostinato.  De precieze bezetting is vrij en kan variëren van één piano tot vier piano’s, marimba’s, saxofoons, cello’s, harp, etc, etc. Tijdens de uitvoering van Canto Ostinato worden beslissingen in de uitvoering aan de musici overgelaten. Canto wordt gerekend tot de minimalistische muziek en is een van de beroemdste werken uit de hedendaagse Nederlandse klassieke muziek.

Peter Elbertse, voormalig 1e paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest, zoekt steeds weer uitdagingen (veelal binnen zijn vakgebied ritme en percussie), aangewakkerd door zijn interesse in nieuwe sounds en percussieinstrumenten.
Esther Doornink is slagwerker in het Radio Filharmonisch Orkest. Haar ervaring met de Canto dateert al sinds 1999 in een uitvoering met twee piano’s en twee marimba’s