Zondag 4 november jl. hebben de kinderen, net als vorig jaar, samen schoenendozen versierd. De dozen waren thuis al gevuld met schoolspullen, klein speelgoed en toiletspulletjes.

“Mogen andere kinderen met jouw speelgoed spelen?” Antwoord: “Wel eens”. Of de vraag: “Heb je wel eens gestolen?” werd door bijna alle kinderen eerlijk bevestigend beantwoord. Zomaar wat vragen uit de “Samen Delen Quizzz”, waar de kinderen serieus over nadachten. Suze en Lily lazen het verhaal over de barmhartige Samaritaan voor uit de Kijkbijbel en daarna begon iedereen aan het kleuren en beplakken van de dozen.

Na afloop van de kinderkring hebben de kinderen zo’n 19 dozen naar de kerk gebracht en trots uitgestald in de kerk. Ook die van Jules, Sterre en Hidde lagen er bij, al konden zij er die ochtend zelf niet bij zijn. Stichting De Samaritaan, die de actie organiseert, brengt de dozen naar diverse landen in Afrika en Armenië. We hopen dat de kids er daar net zoveel plezier aan zullen beleven als wij hier! De foto’s laten wel zien: ze zijn prachtig geworden!

Suze, Frits, Lily, Willem, Floris, Mirthe, Elisa, Kees-Jan, Wessel, Mathijs, Sterre, Hidde en Jules: bedankt en mooi gedaan (en Dirk ook trouwens :-))!