Kerk in het dorp, dat willen we graag zijn. In dat kader deel ik graag een (geanonimiseerde) mail die ik vlak na pasen kreeg.

“Enkele weken voor Pasen besloot ik tóch een paastak te kopen. Of misschien besloot ik wel juíst een paastak te ko- pen. Aan de mensen in mijn omgeving tegen wie ik dit ver- telde, zei ik erbij dat ik dit deed, omdat ik blijf geloven in nieuw leven.

Pas gister las ik uw stukje over Pasen in De Tweeterp. Het raakte me ontzettend. Na het overlijden van onze jongste dochter 2 jaar terug, voel ik naast verdriet en gemis, ook elke keer weer kracht. Ik ben heel goed in staat om hierin te voelen en mijn gevoelens te verwoorden. Ik denk dat uw perspectief op dat leven sterker is dan de dood en het be- lang van hoop hierin een sterke rol spelen, zonder dat ik me dat tot aan het lezen van het stukje gerealiseerd had.

Ik stuur u dit bericht om u te bedanken voor die wijze
woorden. Ze helpen mij weer verder op weg in dit hele proces. En zullen maken dat ik ook volgend jaar in de Paastijd weer een paar mooie takken in huis haal.”

Dank jullie wel dat jullie mij de tijd en de gelegenheid geven om niet alleen dominee binnen de gemeente te zijn, maar ook voor het dorp. Ook namens deze moeder.

Ds. Marloes Meijer