In onze kerk werd op 1 april 2014 Amelia Oosterveld herdacht, vrij onverwacht overleden op 27 maart. Amelia was een bijzondere persoonlijkheid.

IMG_1827

Een buitenmens, een raskampeerder, al milieubewust toen dat woord nog niet was uitgevonden. Zolang het kon was zij altijd op de fiets, zelfs toen haar man Kees gehandicapt geraakt was mèt hem op de bakfiets. Samen hadden ze hun huis gebouwd op de kruising van de Heuvel en de Achterstraat toen de woonboot aan de oude Engelenseweg te klein werd voor het gezin.

Amelia, zelf zeer belezen, werkte voor de bibliotheek. Zij zette een uitleensysteem op voor ziekenhuizen, verpleeghuizen e.a. locaties, voor mensen die te weinig mobiel zijn om zelf naar de bieb te komen. Het werkt nog steeds! Zelf was zij daar op haar laatste adres in de “Zuiderschans” getuige van.

We kennen haar als werker voor goede doelen, als contactpersoon voor asielzoekers, als lid van muziek- en dansgroepen, waaronder het Kadekoor, als ondersteuner voor welke activiteit ook in onze kerk. Vastberaden en met humor.

We kennen haar als Pelgrim. Na de dood van haar man liep zij vanuit Engelen naar Santiago de Compostella en later volgde een tocht richting Assisi.

Oosterveld01042014ivovanderveldenuitvaartmoederOosterveldRomijn(1)Engelen hoorde haar bovenal als de klokluider van onze kerk. Zij wist de klok te laten zingen: te laten weten dat de dienst begint, dat het ‘Onze Vader’ gebeden wordt, dat een bruid de kerk binnengaat, dat een overledene wordt uitgedragen

In maart luidde zij voor het laatst. Op 1 april luidde haar kleinzoon Kees Oosterveld de klok toen zijn grootmoeder de overvolle kerk werd uitgedragen en de stoet –volgens haar wens- op de fiets vertrok naar het crematorium in Vlijmen.

We missen in Amelia een markant en betrokken gemeentelid en wensen haar familie en vrienden veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

 

Protestantse Gemeente Engelen