Collectedoel Actie Schoenendoos

De komende twee maanden collecteert de diaconie voor actie Schoenendoos. We zamelen geld en spullen in om deze actie tot een nóg groter succes dan vorig jaar te maken.

Onrecht, armoede, oorlog, ongelijkheid. Als het niet goed gaat in een land, raakt dat kinderen vaak het meest. Hun bestaan en hun dromen staan op het spel. Soms denk je: konden we maar iets doen! Met de Schoenendoosactie kun je deze kinderen écht helpen. We vullen versierde schoenendozen met speelgoed en praktische zaken. Die doos vol spullen maakt dat een kind zich gezien voelt, naar school kan en weer toekomst ziet.

Spullen kunt u inleveren tijdens open kerk en activiteiten in de kerk tussen 18 september en 9 oktober. Ook lege schoenendozen (van ‘gewone’ schoenen – niet van laarzen, wandel- of kinderschoenen) zijn dan welkom. Geld kunt u overmaken naar NL23 RABO 0121915158 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Engelen ovv ‘Actie Schoenendoos’. Dit geld wordt gebruikt om de verzendkosten van de dozen te betalen.

Wat we inzamelen:

lijnschriften (A5), pennen, potloden, set kleurpotloden, gum/gom, puntenslijper, knuffel, stuk zeep, tandenborstel, tandpasta, speelgoed, praktische spullen, verzorgingsartikelen, schoolspullen. Maar geen snoep/eten, artikelen met batterijen, artikelen met agressieve afbeeldingen, oorlogsspeelgoed, artikelen die snel uitdrogen (zoals stiften, klei, lijm en verf), varkensknuffel, deodorant, ballonnen, vloeibare producten zoals bellenblaas en shampoo i.v.m. lekken.