De landelijke ‘Actie Kerkbalans’ is van start gegaan en ook in Engelen doen we weer mee. Afgelopen week zijn we begonnen met een aftrap vanuit de kerk, met het trouwe team van kerkbalans-lopers en voorzitter kerkrentmeesters, Kees Wiechers.

In onze folder bij de actie staat Ds. Roel Knijff dit jaar stil bij de kerk in het 1200 jaar vierende Engelen; de kerk loopt al eeuwen mee, in verschillende omvang en gedaanten, beeldbepalend in de oude kern. Anno 2015 staan we als gemeente midden in het dorp en nodigen iedereen uit om binnen te komen, niet alleen -of per se- voor kerkdiensten, maar ook voor een mooi concert, discussie of lezing, een (burgerlijk) huwelijk, jubileum of afscheid. Bekijk hier de hele Folder 2015.

Kerk sneeuw

Nieuw dit jaar is de aandacht die we vragen voor het doen van uw vrijwillige bijdrage in de vorm van een periodieke schenking aan de kerk. U sluit in dat geval een overeenkomst met de kerk om de komende vijf jaar een vaste vrijwillige bijdrage te schenken. U bent het vast al tegengekomen bij andere goede doelen. Voordeel voor u is dat uw vrijwillige bijdrage in deze vorm volledig fiscaal aftrekbaar is (dus zonder drempel), waardoor u netto minder betaalt. Misschien kan dat u vervolgens verleiden om weer net iets meer aan de kerk te schenken! Prettig voor de kerk is dat er voor langere termijn vooruit gekeken kan worden bij het aangaan van lasten voor bijvoorbeeld gebouw en predikant.

We hopen weer op uw gulle bijdrage en een mooie totaalopbrengst, waarmee we onze kerk ook financieel ‘in balans’ kunnen houden!

Actie kerkbalans, 

Rogier Izeboud en Carina Harms

Alle vrijwilligers succes en alvast bedankt voor jullie inzet: Herman, Eric, John, Petry, Anneke, Ton, Dirk, Jenno en Astrid.

Kijk voor de Landelijke actie op www.kerkbalans.nl