6 juli vond de overdracht van schilderijen plaats in het Vicky Brownhuis (VBH) in Den Bosch.

De schilderijen, geschonken aan het Vicky Brownhuis door locale kunstenaars, mochten ten bate van het VBH worden verkocht. Dat gebeurde door middel van biedingen, op een van de twee plaatsen waar de schilderijen in de afgelopen tijd geëxposeerd waren. De hoogste bieder kon het schilderij uiteindelijk mee naar huis nemen. De overhandiging volgde na expositie, eerst in onze Oude Lambertus en vervolgens in het VBH.

De kunstenaars zelf kwamen de schilderijen overhandigen en konden er zo direct enige persoonlijke toelichting bij geven. Dat bleek een enorme meerwaarde te hebben: niet alleen de schilderijen, maar ook persoonlijke levenservaringen werden uitgewisseld. Precies op de plek waar dit juist zo van belang is. Bezoekers waren dan ook onder de indruk van de fijne en lichte sfeer die er heerst in het huis.

Het project heeft naast de plezierige en creatieve samenwerking ook een mooi bedrag opgeleverd: aan biedingen bijna € 1.000 en aan eerdere collectes nog eens € 860. Ook in dat opzicht een waardevol resultaat.

Een speciaal woord van dank aan donerende kunstenaars: Joke Hanegraaf, Toos Lucas, Marjan Wijns, Marlice van den Oord en Toon Wonders.

Wij wensen het VBH veel inspiratie toe bij het zinvolle werk dat er onder hun dak wordt verricht, en een goede bestemming voor het mooie ingezamelde bedrag.