Tot eind augustus is er weer nieuwe Kunst in de Kerk. Dit keer van Marieke School, een kunstenares met atelier in ‘Nova Zembla’, in de binnenstad van Den Bosch.

De liefde voor natuur is haar hele leven met haar meegegaan. Experimenterend met kleur, sporen van oude verf en ogenschijnlijke toevalligheden, ontstaat een structuur en textuur, waarin je kunt weg mijmeren als in een prachtig stukje natuur.

Haar bronnen zijn aarde, lucht, water en vuur. Marieke zoekt naar sporen en elementen van de aarde en ontdekt de mystieke en uiterlijke verschijnselen in de weerspiegelingen. Met verf als materie en getekend door persoonlijke ervaringen, verbeeldt ze de wereld in en om haar heen, die ze intens beleeft.

Vier schilderijen zijn te zien op iedere zondagmorgen rondom de erediensten en op donderdagmiddagen tijdens ‘Open Kerk’ tussen 14:00 en 15:30. Van harte welkom!

De Vrienden zijn voornemens een presentatie door Marieke School en meer van haar werken te organiseren, waarschijnlijk op donderdagmiddag 13 juli aanstaande. Noteer de datum vast met potlood in de agenda als u Vriend van ons mooie monument bent of graag wilt worden! Te mooi om te missen πŸ™‚

Han Wijns en Carina Harms (j.h.m.wijns@planet.nl)

Marieke School in haar atelier met een van de werken die momenteel getoond worden in De Oude Lambertus