Dag allemaal, het is bijna vakantie! Sommigen van ons blijven in de vakantie thuis maar veel mensen gaan dan op reis. Omdat het leuk is, omdat het vakantie is. Maar niet iedereen die gaat reizen, gaat op vakantie. Veel mensen gaan op reis omdat het thuis niet meer veilig is. Zo gevaarlijk dat je beter kunt vluchten. En je weet niet wanneer je weer terug kunt. Of je wel weer terug kunt. Heb je dan nog een thuis? Kun je ergens anders weer thuis komen?
nederland-neemt-zevenduizend-extra-vluchtelingen-opEr zijn kinderen en jongeren die zo ver gereisd hebben dat ze uit de landen waar het oorlog is, nu in Nederland zijn aangekomen. Misschien komen ze ook bij ons in de buurt wonen. Zonder vader of moeder. Kun je hier dan toch een soort van ’thuis’ komen? Wat is dat eigenlijk: een thuis?

Op 3 juli gaan we hierover verder nadenken en praten. Iedereen is welkom. Met (zelf gespeelde) muziek, het mooie bijbelverhaal van Ruth en een filmpje van Sara, vluchtelinge uit Syrië, – dat jullie hier alvast kunnen bekijken. Hartelijk welkom!

ds. Roel Knijff