Op dinsdagavond 19 februari trok een deel van de jeugdgroep onder leiding van ds. Marloes Meijer en Bert Scholing erop uit. We bezochten het Taalcafé verbonden aan Vluchtelingenwerk Heusden. Hier komen vluchtelingen elke dinsdagavond bijeen om met elkaar te oefenen in het spreken van de Nederlandse Taal.

De avond begon meer dan goed met door Marloes gebakken cake en boterkoek. Vervolgens zijn we, na het voorstelrondje, gestart met een spelletje: zoveel mogelijk woorden maken met de letters van het woord ‘vluchtelingenwerk’. Hoe langer je bezig bent, hoe frappanter de woorden worden en hoe verbaasder we raakten over de mogelijkheden die uit dit woord voortkomen. Plezier bestaat gelukkig in alle talen!

De rollen werden al snel omgedraaid toen de kerkleden mochten oefenen in een nieuwe taal: Arabisch! Het handschrift is nog mooier dan de klank en iedereen is een paar belangrijke woorden wijzer geworden. Sukran (Dankjewel) Ahlan Wa Sahlan (Welkom) Malaa Ikah (Engelen).

Het geloof van de aanwezigen verschilde tussen islamitisch, yezidi, rooms-katholiek en natuurlijk protestant. Hierdoor was er veel om elkaar over te bevragen met natuurlijk als meest vooraanstaande vraag: ‘Waarom vieren rooms-katholieken carnaval en protestanten niet?’.

Kortom, het was een zeer leerzame en gezellige avond en ieder die het leuk lijkt, kan zich aanmelden als taalcoach bij Vluchtelingenwerk.

Sukran Vluchtelingenwerk Heusden voor het bieden van een warm welkom aan de kerkleden, maar natuurlijk vooral aan de nieuwkomers in Nederland en Ahlan Wa Sahlan aan alle lieve bezoekers van het Taalcafé.

Warme groet van de Malaa Ikah uit Malaa Ikah.

(Met dank aan Hannah voor t verslag!)