Al enige jaren ondersteunt onze diaconie Shelter Ministries in Kriel, Zuid-Afrika. We ontvangen een digitale nieuwsbrief waarin een overzicht wordt gegeven van het reilen en zeilen van het afgelopen half jaar. Op de voorpagina schittert een foto van een stralend bruidspaar, zoon Jelvin Griffioen en zijn Nederlandse vrouw Marian.

Het echtpaar Griffioen, dat in de roerige jaren tachtig naar Zuid-Afrika emigreerde en daar Shelter Ministries heeft opgezet, heeft drie kinderen waarvan Jelvin er één is. Alle kinderen ondersteunen Shelter Ministries, hetzij in de boekhouding, hetzij op de zondagsscholen, waar niet alleen geknutseld en gespeeld wordt, maar ook bijbelverhalen gelezen en verteld worden.

Bij Shelter Ministries gaat het voorspoedig en er zijn nu kinderen in het tehuis die ooit als baby binnenkwamen en nu eindexamen doen. Sommige kinderen willen leraar worden, een ander wil een medische studie volgen. Hadden zij ooit die kansen gehad wanneer zij niet in Shelter Ministries zouden zijn opgenomen?

Annemarie Griffioen schrijft in haar nieuwsbrief:

“Je zou veel meer willen doen voor deze kinderen die zo genieten van het knutselen en spelen en het deelnemen aan de zondagsschool lessen. Als we meer hulp hadden zouden we meer kunnen doen voor de kinderen”.
Ook bij dit adres komt het geld voor het grootste gedeelte uit Nederland. Het is aan de Nederlandse tak van de stichting (Kamerik) om zoveel mogelijk geld te werven. En dit gebeurt ook. Shelter Ministries heeft een serieuze Nederlandse achterban en heel veel betrokken kerkgemeentes die het werk ondersteunen. Wij zijn daar één van. In onze kerk vindt u achterin het folderrek met een aantal nieuwsbrieven, geïllustreerd met foto’s. Hierin kunt u meer lezen over Shelter Ministries.