Met de vakantietijd voor ons, zijn er twee zondagen waarop we samenkomen om elkaar op bijzondere wijze te ontmoeten, namelijk op de gemeentezondag 5 juli en startzondag 6 september. Waar we altijd het mooie en moeilijke met God en met elkaar mogen delen, mag dat ook aan het begin en aan het einde van een periode dat we elkaar minder vaak zullen zien.

Gestimuleerd door andere kerken in de omgeving van Den Bosch, worden we uitgenodigd elkaar te vertellen wat voor ons de tien mooiste Bijbelverhalen zijn. Mijn idee zou zijn dat we eerst proberen ons eigen lijstje van tien te bedenken en daaruit vervolgens de drie mooiste te kiezen.

10MB

Het is de bedoeling dat er een gemeenschappelijke lijst van tien verhalen komt, waarover daarna in alle kerken en gemeenschappen verder kan worden nagedacht. Maar dat kan natuurlijk pas als het gelukt is van iedereen te horen aan welke verhalen je dan denkt. Dat hopen wij op de startzondag met elkaar te delen.

Op de gemeentezondag aan het begin van de vakantieperiode is er alle ruimte om vragen te stellen. Ik hoop dat iedereen de uitnodiging aanneemt om na te denken over uw en jouw lijstje van mooiste Bijbelverhalen. Daarvoor hebben we dan twee maanden de tijd. Ik ben nu al benieuwd naar de verhalen die eruit gaan komen.

Voor meer informatie, zie onze eerdere publicatie hier. Leest u vooral ook het aardige artikel van de hand van redacteur Jan Geevers, verder op deze welkompagina.

Rest mij u allen namens de kerkenraad een ontspannen én verrijkende vakantie toe te wensen!

ds. Roel Knijff