Na een zorgvuldige selectie, diverse bezoeken aan andere kerken, presentaties, proefzittingen, samen- en inspraakmomenten en advies van een interieur-deskundige van buiten, zijn de nieuwe stoelen besteld. Tijdens de gemeenteavond op 24 september jl. zijn ze gepresenteerd.

Kerk nieuwe stoelKerk nieuwe stoelenKerk nieuwe kleurenDe stoelen, op een stalen frame, worden voorzien van een bruin/grijze houten kuip. De zittingen worden met een donkergroene stof bekleed. Als speels element zullen 8 van de 70 stoelen met een lichtgroene stof worden bekleed (maar minder lichtgroen, dan op de afbeelding te zien is). Aan de achterzijde van de stoelen wordt een bijbelhouder bevestigd. De stoelen zullen via de armleuningen met elkaar worden gekoppeld in rijen van 5.

Naar verwachting zullen de stoelen worden geleverd op maandag, 22 december a.s. Ingebruikname vindt dan plaats tijdens de kerstnachtdienst.

Voor de mooie eikenhouten knopstoelen, die nu nog in de kerk staan, worden kopers gezocht. Binnenkort krijgen leden en bezoekers van de kerk gelegenheid daarvoor in te tekenen a € 25 per stoel. Geïnteresseerden kunnen zich per e-mail melden bij wkwiechers@home.nl.

Namens de restauratiecommissie,

Frits Kool