In een bijkans tot de nok gevulde kerk, zongen en speelden Gildas Délaporte en Bert van den Brink de engelen uit de hemel. Hun programma was dan ook getiteld: ‘Lumieres’. En als het over licht gaat, gaat het over liefde en nog eens liefde: chansons, vol passie en melancholie. De teksten, afkomstig van grote Franse poëten, gevoegd bij eigen gecomponeerde en fantasierijk gearrangeerde melodieën, die je meevoeren naar verre oases van geurende rozen.


Naast melancholie, was de toon vooral vrolijk en licht; een verdwaalde ringtone werd door Bert naadloos over- en opgenomen in het programma, waarin naast de piano ook de accordeon met razende vingervlugheid werd bespeeld. De stem van Gildas was opnieuw warm, krachtig, zuiver en meeslepend.

Met passende liederen en dichtregels, klok- en orgelspel, koffie en petites Madeleines, maar vooral toch staande ovaties, was iedere aanwezige zich bewust van de bijzondere saamhorigheid die dit concert opriep in Engelen! Dank, dank aan de briljante musici! 

Muziek op Zondag, 29/09, Carina Harms

Eerder publiceerden wij:

MOZ in januari 2017 met ‘Feuilles Volantes, Chansons de Poètes’? Een indrukwekkend concert van een virtuoos en uiterst muzikaal duo!