Peter Elbertse op de Hang (HandPan drum) in De Oude Lambertus

Peter Elbertse is terug! Na zijn overweldigende vertolking in 2021 samen met Esther Doornink van Simeon ten Holts Canto Ostinato, verkent hij nieuwe grenzen in onze kerk. Ditmaal met de Hang in de hoofdrol: een hand steeldrum, ontwikkeld in Bern, Zwitserland. Mensen worden geraakt door het unieke, warme geluid en de ongekende muzikale mogelijkheden van dit prachtige instrument, dat pas in 2000 op de markt is gekomen.

Kom langs en geniet van een verrassende muzikale ervaring op 28 januari, 10:30 in De Oude Lambertus. Toegang gratis – met vrijwillige bijdrage – én koffie na afloop.

Hartelijk welkom, Joeke Wiechers en Carina Harms

Peter Elbertse (1954) studeerde slagwerk aan het ‘Sweelinck Conservatorium’ in Amsterdam. Tot aan 2016 was hij voor 37 jaar eerste paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. In deze periode van zijn professionele leven als muzikant heeft Peter deelgenomen aan oneindig veel muzikale hoogtepunten in het Concertgebouw en megaproducties in samenwerking met De Nederlandse Opera in de Stopera in Amsterdam. Hij staat in Culemborg en daarbuiten bekend om het organiseren (en optreden in) verschillende concerten waarin slagwerk vaak een belangrijke rol speelt. Zoals: ‘Canto Ostinato’ (op marimba) en het meerdere malen dirigeren van de ‘Carmina Burana’ op bijzondere plekken.

Vanwege zijn constante interesse in nieuwe sounds en (percussie-) instrumenten is Peter Elbertse in het gelukkige bezit van een zeldzame PANArt Hang, een hand steeldrum ontwikkeld in Bern Zwitserland. Peters ‘first encounter’ met de UFO achtige ‘Hang’ (dat in Berns dialect hand betekent), was in 2005 in het Parc Güel in Barcelona. Daarna wilde hij zo snel mogelijk achterhalen hoe hij dit instrument in zijn bezit en handen kon krijgen; Peter bespeelt de hang sinds 2006. Inmiddels heeft hij nog een PanArt Hang en twee andere soorten handpans, de Spacedrum en een Gadung.