Klezmer in de kerk! Klezmer is volksmuziek uit Oost-Europa, met invloeden uit de Balkan, Turkije, Rusland, Oekraïne, Roemenie en Amerika. Humoristisch en melancholisch, uitbundig en ingetogen.

Klezmajeur brengt klezmer met een kwinkslag. Met Cora van den Berg (viool en zang), Onno van Hagen (contrabas en zang) en Heleen ’t Hart (accordeon).

Het programma bestaat uit meeslepende klezmer melodieën en Jiddische liederen. Het is muziek van het leven: vrolijk als er iets te vieren is, droevig omdat er ook verdriet is. Simches en Tsores, blijdschap en ellende, wisselen elkaar af en horen bij elkaar. In het programma Simches en Tsores gaat Klezmajeur op reis door de geschiedenis, langs achtergronden van de klezmer en vele gebeurtenissen, landen en culturen die een stempel hebben gedrukt op deze muziek.

Met viool, accordeon, contrabas en zang brengt de klezmerband uit Eindhoven en omstreken voor u een keur aan verschillende stukken. Vrolijk en ernstig, blij en bedroefd: het hoort er allemaal b(l)ij.