Regelmatige bezoekers van Muziek op Zondag herinneren zich ongetwijfeld de bijzondere optredens van Gildas Delaporte en Bert van den Brink: de virtuoze chansonnier, begeleid door de geniale pianist. Prachtige gedichten vertolkend, met begeleiding van contrabas, accordeon en piano. 

Gildas overleed in 2020, veel te jong. Zijn vrolijke stem en warme klanken klinken na in onze herinnering.

Hoe uniek is het dat wij op 6 november a.s. kunnen genieten van violiste Jarmila Delaporte, zijn eveneens zeer muzikale echtgenote.

Jarmila speelt samen met pianiste Nobuko Takahashi en Sanne de Graaf op cello. Hoewel het trio is ontstaan in corona-tijd, kennen ze elkaar al sinds hun jonge jaren van het Utrechts Conservatorium.

In afwisselende samenstelling worden wij getrakteerd op stukken van Stamitz, Schubert, Kreisler en Bruch. Kortom, een romantisch concert om naar uit te kijken! Van harte welkom.

Joeke Wiechers en Carina Harms

Van links naar rechts: Sanne de Graaf, Nobuko Takahashi en Jarmila Delaporte

Jarmila Delaporte is violiste bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Geboren in Tsjechië, waar zij studeerde aan het Staatsconservatorium in Brno en Bratislava bij J. Kopelman. In Nederland studeerde zij bij Viktor Liberman aan het Utrechts Conservatorium. Zij volgde diverse masterclasses. Samen met pianiste Nobuko Takahashi geeft zij concerten in heel Europa.

Nobuko Takahashi, afkomstig uit Japan, begon al op haar vierde jaar met pianospelen en speelde als veertienjarige Mozarts pianoconcert KV 466. Zij studeerde aan de conservatoria van Osaka, Warschau en Utrecht. Verder volgde zij masterclasses bij prominente pedagogen in binnen- en buitenland en nam deel aan tal van concoursen. De Afgelopen jaren verzorgde zij meer dan negentig recitals in ons land en daarbuiten. Het repertoire van Nobuko bevat vele muziekstijlen. Maar haar voorliefde ligt bij romantici als Chopin, Schuber, Schumann, Brahms, Rachmaninof en Liszt.

Sanne de Graaf studeerde cello aan het Utrechts Conservatorium bij Michel Roche. Na haar afstuderen won zij een studiebeurs die haar in staat stelde om twee jaar in New York te studeren, waar zij haar Master of Music Degree behaalde bij Timothy Eddy. Zij bezocht diverse muziekfestivals en nam deel aan meerdere masterclasses. Terug in Nederland studeerde zij kamermuziek bij Gregor Horsch aan het Koninklijk Conservatorum in Den Haag. Sinds 1996 is zij werkzaam als plaatsvervangend aanvoerder bij het Brabants Orkest. Vanaf 2002 speelt zij regelmatig bij het Combattimento Consort Amsterdam. In 2008 nam zij het initiatief voor een kamermuziek concertserie in het Betuwse Deil, genaamd “Muziek op de Dijk”.