LET OP: momenteel geen samenkomsten in De Oude Lambertus

Na een ruime overtekening van de muzikale dienst van 13/12, was een tweede optreden van Marleen de Bruin gepland op zondag 27 december om 10.30 u. Gezien de afgekondigde maatregelen, gaat dit concert nu niet door.

Op zondag 13 december verzorgde violiste Marleen de Bruin (Philharmonie Zuidnederland) een bijzonder sfeervolle kerstdienst, waarin zij werken ten gehore gaf van o.a. Bach, Telemann, Biber en John Williams (Schindlers List). Een mooi, gevarieerd en veelzijdig programma, dat bij tijd en wijlen ook bij de aanwezigen gevoelige snaren raakte. Haar vertolking van Biber en John Williams tilde ons op naar hogere sferen!

We hopen Marleen op een ander tijdstip opnieuw in De Oude Lambertus te mogen verwelkomen. Houd deze website in de gaten.

Marleen de Bruin-Driever studeerde met veel plezier aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Isabelle van Keulen en anderen. Zij speelde kamermuziek, solo met diverse orkesten, deed orkestervaring op door te spelen als remplacant en samen te werken met inspirerende dirigenten als Valery Gergjev en Jaap van Zweden. Met het Metropole Orkest speelde zij ook lichte en jazzmuziek, o.a. bij North Sea Jazz Festival. Vanaf 2003 heeft zij een vaste aanstelling als plaatsvervangend aanvoerder 2e violen bij Philharmonie Zuidnederland, waar zij -naast violiste zijn- ook educatieve workshops voor het basisonderwijs ontwikkelt en concertpresentaties geeft. Marleen heeft al zo’n 25 jaar een eigen lespraktijk en heeft vele leerlingen zien groeien van beginner tot (ver)gevorderd violist. Momenteel geeft zij tevens on-line vioollessen via Skype.

Samen met violiste Manon ter Steege is Marleen de Bruin in te huren voor een unieke muzikale omlijsting bij uitvaarten. Bezoek haar website Uitvaart ‘Duo Aeternum’.

Meer Muziek op Zondagmorgen:

Zondag 31/01: Canto Ostinato op 2 Marimba’s, door slagwerkers Esther Doornink en Peter Elbertse.