In de protestantse Oude Lambertus was het zondag 6 oktober een geanimeerde in- en uitloop van kunstliefhebbers en andere nieuwsgierigen.

Er was een mooie selectie aan kunstuitingen, die begon met de Kerk-en kunstdienst in de morgen met predikant en woordkunstenaar Ds. Peter van Helden.

Op het plein voor de kerk al werden bezoekers onthaald met een tweetal sierlijk grote beelden van de hand van Martijn Soontiens.

Binnen waren er kwetsbare tekeningen van tere vondsten van Monique Haanskorf, vindingrijk uitgestald in de kleine besloten ruimte van de garderobe!

Ria de Laat toonde met gemengde technieken variaties van lijnen en vlakken op verschillende ondergronden, die je zomaar mee konden voeren naar kalme landschappen en dromerige verten.

Blikvangers waren de grote olieverfdoeken van Sjoukje van Beek-Dop, in kleurrijke portretten van beroemde en belangrijke grote, maar zeker ook kleine mensen.

Marjatta Ohvanainen presenteerde fantasierijke bronzen, mooi opgesteld in de ruimtelijkheid van de kerk. Op de avondmaalstafel haar prachtig passende engel, naast portretten in klei en Limburgs mergel van Carina Harms. Naast het doopvond haar transparanten albast in eenvoudig maar krachtige oervorm, ‘Oorsprong’ getiteld.

Verreweg ’t mooist was de Oude Lambertus zelf: het akoestische monument waar al eeuwenlang mensen voorbij komen om te genieten, te vieren, te verwonderen en te eren. Maar ook om te rouwen, te schuilen en troost te vinden, voor wie maar wil. De kerk is een plek van gastvrijheid, ontmoeting en gedeelde emotie, niet alleen gisteren, maar ook vandaag en morgen.

Met sfeervolle muziek, iets te drinken en te eten, fijne gesprekken en ontmoetingen, kijkt de protestantse gemeente meer dan tevreden terug op dit geweldig georganiseerde evenement. Hulde aan de organisatie voor de verbindende kracht die ervan uitgaat voor het dorp Engelen, Bokhoven en omgeving. Daarvoor zwaaien we maar al te graag onze deuren wagenwijd open!

Kerkenraad Protestantse Gemeente