Op zondag 9 oktober om 10:30 is de start van de komende twee maanden Kunst in de Kerk, met deze keer een verrassende samenwerking tussen kunstenaar Bettine Uhe en predikant Marloes Meijer. Na afloop om 11:30 is er koffie om nog eens goed te kijken naar meer kunst van Bettine en informeel na te praten.

Bettine Uhe, geïnspireerd door de Oude Lambertus, schilderde speciaal voor de kerk een bijzonder drieluik.

Ze schreef er onder andere het volgende over :

“Ik groeide op met veel heftig literair en historisch debat in het naoorlogse Duitsland. En in veel breder verband is dat nog niet verstomd. Kunst schuurt en de geschiedenis marcheert door.

Een reis met de nachttrein door Siberië verzoende me onverwacht met de eeuwige wederkeer van al deze bloedmooie en verschrikkelijke ’torens van verlangen’ overal op de wereld. Beelden van vertrapte zonnebloemenvelden schuiven er nu overheen.

Voor De Oude Lambertus in Engelen wilde ik in een collage van gemengde technieken graag mijn hand overspelen. Ik noemde mijn drieluik ‘Fuga van de Hoop’. En het is natuurlijk nooit af.”

U bent van harte uitgenodigd!

Bettine Uhe, Bossche schrijver en beeldend kunstenaar. Op haar twintigste de liefde achterna. Naar Nederland gekomen in 1963, hier gestudeerd, gewerkt als docente theorie Social Work en beeldend kunstenaar.

Kunst in de Kerk is een initiatief van Vrienden Oude Lambertus. Organisatie: Han Wijns en Carina Harms