Vrijwilligerswerk is als een ijsberg: het grootste deel van de toewijding en inzet zie je niet. Maar wat je van Joeke Wiechers wel ziet, is ronduit indrukwekkend én onderscheidend! En daarom zijn wij, Protestantse Gemeente Engelen, trots en blij met het toekennen van een lintje aan ons gemeentelid Joeke Wiechers, zoals zojuist op 26 april, 12.00 uur, bekend geworden is!

Op Joeke kun je altijd een beroep doen. Met haar scherpe verstand, heldere en betrokken blik en praktische inzet, is haar bijdrage gevraagd én ongevraagd, altijd nabij.

In de afgelopen vele jaren voor onze kerk, al dan niet in een officiële (bestuurs-)functie, is Joeke een steunpilaar geweest. Zichtbaar is zij vooral als organisator van ‘Muziek op Zondag’, een intiem en kwalitatief hoogstaand muziekconcert vanuit de Oude Lambertus in Engelen, voor iedereen die van inspirerende muziek houdt.

Maar ook is Joeke actief, in heden dan wel verleden, in cultuur, gezondheid, onderwijs en zorg. Rond het ruim 400 jaar oude monument in Engelen, is Joeke voorzitter van ‘Vrienden van de Oude Lambertus’, waarin liefhebbers van cultuur en historie in Engelen, gezellig en zinvol verbonden zijn.

Joeke Wiechers presenteert Muziek op Zondag. Foto: Artishoot Fotografie, Wim Roelsma.

Ook fungeerde zij gedurende 25 jaar als zorgbestuurder van wat destijds ‘De Open Ankh’ heette en, meer recent, van een jeugdzorgorganisatie, die inmiddels onder Reinier van Arkel valt. Zij was bestuurder van het ‘Brabants Orkest’ – thans ‘philharmonie zuidnederland’, -waar zij gedurende 10 jaar rust en stabiliteit wist te brengen. Voorts maakte zij -destijds nog in Bokhoven – deel uit van het bestuur van Jenaplanschool Antonius Abt en van onderwijsorganisatie OMO. De maatschappelijke inzet van Joeke is aandachtig, langdurig en bekwaam. Zij is in staat te initiëren maar ook ‘het schip op koers te houden’, met een vriendelijk oog voor mens, hoofdlijnen én relevante details.

De Protestantse Gemeente Engelen dankt Joeke zeer hartelijk voor haar jarenlange inzet en hoopt op haar voortdurende betrokkenheid bij onze gemeente en het dorp Engelen. Wij wensen haar en haar man en (klein)kinderen geluk en gezondheid!

VAN HARTE GEFELICITEERD!