Herberg “De Stilte” zat zondag 22 december jl. helemaal VOL!

Kinderen, vaders en moeders, opa’s en oma’s, vriendjes en buren; ze waren er allemaal, in onze kerk! Kinderen van de kinderkring vertolkten een bewerking van het verhaal van Nicolas Allan: “Geen Stille Nacht”… Een verhaal, losjes gebaseerd op het geboorteverhaal van Jezus, bezien vanuit het perspectief van een herbergier. Met spanning verteld door Leo Sajet, de hele kerk dienend als decor. Het publiek als gasten in onze herberg…

Kinderkerst.22.12.2014 041 IMG_1498 IMG_1469

Herbergier Wessel, wilde na een lange, vermoeiende dag, gewoon lekker slapen. Hij had de hele dag hard gewerkt om reizigers, die met hun dieren een veilige plek voor de nacht zochten, te ontvangen in zijn ‘karavanserai’. Maar slapen, dat leek hem niet echt gegund…

IMG_1518 IMG_1496

Een jonge man, Josef (Floris), kwam met zijn zwangere vriendin Maria (Elisa) langs, en haalde, bonkend op de deur, de herbergier, uit zijn slaap. Of er nog een plekje was om te slapen?

Nou nee, kun je niet lezen soms, we zitten vol!IMG_1499

Een bankje? Een kussen misschien? Een schuurtje dan?

De stal ‘om de hoek’ kon worden gebruikt, twee dekens gingen mee.

De herbergier klom de trap weer op, en kroop in zijn bed, juist boven de ingang van de herberg.

Maar hij werd opnieuw gestoord. Door Josef, voor een kleine deken… En door herders, die al wat gehoord hadden en op zoek waren gegaan naar Josef en Maria en … Door een hele grote ster, -aankondiging van een belangrijke gebeurtenis-, die zo fel in het kamertje van de herbergier straalde, dat zelfs het dichttrekken van het gordijn nauwelijks hielp…

Maar ook door drie deftige Koningen, tja, die konden er ook nog wel bij. De herbergier kon zijn boosheid niet meer verbloemen, en schreeuwde de statige gasten toe: OM DE HOEK!

IMG_1507 Kinderkerst.22.12.2014 058

Ten slotte klonk er een hemels gezang, dat de herbergier opnieuw uit zijn slaap haalde. Nu was hij het HELEMAAL ZAT! Hij deed zijn licht aan, stormde de trap af, beende … dwars door de kerk … naar de stal om de hoek en zag met eigen ogen dat er een kindje was geboren in ZIJN STAL! De geboorte van Jezus (baby Teun), Licht en Vrede in onze wereld, aangekondigd door een prachtige engel (Myrthe) van bovenaf de eeuwenoude preekstoel.

En toen verschenen er duizenden lichtjes aan de hemel, die de gasten van de herberg een verwonderend ‘ohhhhhh’ ontlokten…

Kinderkerst.22.12.2014 018IMG_1528-1 Afbeelding 4

Baby Teun was de jongste, vredigste en meest aandoenlijke toneelspeler in het spel, dat door ALLE KIDS prachtig werd uitgebeeld. Knap gedaan jongens, complimenten!

IMG_1493  Kinderkerst.22.12.2014 043

Een rijk gevulde kerk zong uit volle borst de bekende kerstliederen mee. Sterre, Charlotte, Suze en Julie staken de adventskaarsen aan. Willem en Hidde lazen een bede voor en ook Sterre droeg een mooi gebed voor. Leiding van de viering was in handen van ds Roel Knijff.

Het vrolijke en sfeervolle feest, waarbij nog nooit zoveel kinderen in onze kerk bijeen waren, werd smaakvol afgerond met een heerlijke beker chocolademelk, krentenbolletje, appeltje en een mooi presentje met kerstwens van onze Protestantse Gemeente in Engelen.

Namens alle kinderen, wensen wij iedereen Vrolijke Kerstdagen toe en ook in het nieuwe jaar: welkom in onze herberg! ‘Wekelijks geopend, op zondag van 10.30 tot 11.30 uur!’.

Astrid van Diepen en Carina Harms

Met dank aan: Wessel Izeboud, Elisa de Bruijne, Floris van Diepen, Jules Meijer, Kees-Jan de Bruijne, Frits Lavell, Hidde Meijer, Willem Vijverberg, Suze Lavell, Charlotte en Julie Bouvier, Sterre Meijer en Teun, Sara en Ties van Gilst. En natuurlijk aan Leo Sajet en Chiel Spaans, die weer zorgde voor muziek en geluid.