Na een intieme en ingetogen witte donderdagviering is het nu dan Goede Vrijdag. Luister naar het verhaal zoals verteld in het evangelie naar Johannes. Luister ook naar 3 aria’s uit de Matteuspassion, gezongen en gespeeld door trio IMAI. U kent Ien Bouwmans (zang) van Muziek op Zondag en van de viering van gisteren. Aan het eind van deze wat langere vlog doven we de Paaskaars…
https://youtu.be/zycs47NkbeY

Kerkvlog 5, ‘Angst. Nú te bekijken: https://youtu.be/fNCIAVA00oQ

Over angst voor onderzoeken, tentamens en… het diepe. En over Jezus die bang was. Ds Marloes Meijer vertelt, Chiel Spaans speelt angstaanjagend mooi en het Vocaal Theologen Ensemble zingt ons moed in met teksten van Sytze de Vries. Geluid, beeld en koffie van K&J-producties.

Kerkvlog 4, ‘Genoeg?‘. Nú te bekijken: https://youtu.be/FyZ6DuwwTpI

Je doet je best, maar is het genoeg? Een kerkvlog over fomo (‘fear of missing out’), een kleine jongen en Jezus. Mét Chiel Spaans, Anne Marte Kingma, Ds. Marloes Meijer en mooie herinneringen aan afgelopen jaar. Bij Johannes 6:4-15, de 4e zondag van de veertigdagentijd.

Beeld en geluid: Kees en Joeke Wiechers

Kerkvlog 3: ‘Woede’ kunt u weer bekijken: https://youtu.be/s-IWPh1ed-g

Wat zoek je, in je leven? Waar draait het om in je geloof? Een kerkvlog naar aanleiding van Jezus die woedend is op wat hij aantreft op het tempelplein. Keyboard: Chiel Spaan, zang: Vocaal Theologen Ensemble olv Hanna Rijken, orgel: Christiaan de Vries. Foto’s: Tino Pol, Kunstwerk Tempelreiniging: Friedrich Peter. Samenstelling en tekst: ds Marloes Meijer

Friedrich Peter, Jesus cleanses the temple, 2012

Kerkvlog 2: Hemelsgeluk

Ook deze 2e zondag van de veertigdagentijd is er weer een kerkvlog. Deze keer over ‘geluk’. Voel jij je weleens hemels, gelukkig? Aan de hand van een ets van Johan Sadeler (1550-1600) stijgen we samen met Jezus tot grote hoogte.

 https://youtu.be/JN05z4eivjA

We horen een oude opname van Chiel en Anne Marte, maar Chiel is weer op de been en kijkt ernaar uit om mee te werken aan de komende kerkvlogs. 

Kerkvlog 1: Boodschap van Jezus, door een haastige Marcus

Vanaf de 1e zondag in de veertigdagentijd, 21 februari 2021, heeft u kunnen kijken naar een kerkvlog over een haastige Marcus, die kort maar krachtig een boodschap van Jezus verkondigt.

Ds Marloes Meijer staat er – even – bij stil.

Met muzikale medewerking van QuartetQ