Het was inderdaad “Jubelen met Jaap” op 8 mei jongstleden in onze kerk. De datum zo midden in de vakantietijd was niet zo gunstig, maar toch waren er heel wat mensen – ook moederdag-moeders -, die op deze zonnige ochtend mee kwamen zingen met Jaap, Chiel en de cantorij.

Op de van hem bekende deskundige en luchtige wijze, leidde Jaap de te zingen liederen in, onze onvolprezen organist gaf een goede begeleiding en de cantorij wist ons op snelle wijze de goede melodie en ook het juiste ritme bij te brengen. Wat staan er toch veel mooie liederen in ons nieuwe liedboek en wat zou het fijn zijn als we die samen goed mee kunnen zingen. Dat het mogelijk, blijkt wel.Om niet slechts met zingen bezig te zijn, werden tussendoor enige passende gedichten voorgedragen door enkele cantorijleden.

Dirigent Smit 4/11/12 JG

Als intermezzo zong de cantorij – 4-stemmig! – “Jesus Joy of Man’s Desiring”, waarbij Jaap met zijn mooie tenorstem zelf meezong en hij zich als dirigent liet vervangen door zijn goede vriend en dirigent Mario Veldpape. Het was een ware verrassing.

Het ‘Onze Vader”, gezongen op een Gregoriaans aandoende wijze was voor ons ook een bijzondere ervaring.

Met het  “Dank, dank nu allen God”, werd deze zangdienst besloten. Van harte hoop ik dat er meer van deze diensten komen. De liederen zijn er te mooi voor om ze op een stuntelige manier te vertolken. En… we ‘hebben’ de cantorij nu eenmaal, laat ze alstublieft blijven zingen. Iedereen bedankt, Jaap en Chiel in het bijzonder en voor allemaal geldt: heel graag tot ziens!

Ans Vermeijden