De zomertijd breekt aan en velen van ons gaan op reis om nieuwe indrukken op te doen of gewoon om bij te komen van ons drukke leven en om uit te rusten. De kerk is daardoor in de zomerweken vaak wat leger en ook voorgangers willen met vakantie. Daarom willen we u een gevarieerd reisprogramma aanbieden voor enkele zondagen in juli en augustus naar voor de meesten van ons onbekende kerken in de omgeving.

Op zondag 26 juli gaat de reis naar de Evangelische Gemeente Parousia gemeente. Uw reisleider is Annette de Bruijne. De Evangelische Gemeente Parousia in ‘s-Hertogenbosch is gevestigd aan de ’s Gravensandestraat 1b. De kerk heeft een paar honderd leden, onder wie veel jeugd. Iedere zondag is er om 9.30 uur een kerkdienst, waarbij muziek en zang belangrijke onderdelen zijn. Het is een actieve gemeente met veel activiteiten op gebied van pastoraat, jongeren en leerhuizen.

Op zondag 2 augustus wil Dirk Huisman u meenemen naar de San Salvator Gemeenschap, van der Eygenweg 1. In 2011 is deze gemeenschap, stammend uit de rooms-katholieke traditie, noodgedwongen haar eigen weg gegaan. Elke zondagmorgen zijn er vieringen die open staan voor iedereen. De ruimte in het zorgcentrum wordt omgebouwd tot kerkzaal en na de dienst met een koor en pianobegeleiding drinkt men gezamenlijk koffie. Over beide kerken kunt u via bovenstaande linken meer informatie vinden.

Voor meer informatie over hoe de reis gaat verlopen: gezamenlijk op de fiets of vervoer per auto, hoe laat en waar verzamelen, klikt u hier.

Trudy Molenaar