Wie ‘Kerstconcert Engelen’ zegt, zegt: Ewoud Mahler!

Telkens in een nieuw samenspel verzorgt Ewoud al jaren een feestelijk concert in onze kerk, in opmaat naar Kerst. Speelde hij eerder met violiste Mara Mikelsone en violist Lev Adamov, vorig jaar combineerde hij zijn viool met de warme klanken van cellist Martin Bungeroth. Dit jaar betreedt hij het podium met pianiste Ani Avramova.

Ewoud en Ani spelen met Martin Bungeroth samen in Trio Scherzani, vandaag echter als duo. Zij zullen “Een mooie bundeling over liefde en verbroedering” ten gehore brengen. We laten ons graag verrassen!

Hartelijke welkom!

Joeke Wiechers en Carina Harms

 

 

 

 

 

 

 

Ewoud Mahler (viool)

Tijdens zijn vioolstudie aan de conservatoria van Den Haag en Riga speelde Ewoud in het prestigieuze Gustav Mahler Jugendorchester. Na behalen van zijn eindexamen bouwde Ewoud aan een orkestcarrière die hem naast een vaste baan als eerste violist in Het Gelders Orkest leidde langs de grote orkesten van Europa zoals het Rotterdams Philharmonisch, Nederlands Kamerorkest, Bergen Filharmonisch (Noorwegen), Deens Nationaal Symphonie (DR), Kon. Concertgebouworkest en The Philharmonia Orchestra in Londen waar hij een trial voor eerste viool kreeg. Naast het orkestspel heeft Ewoud veelvuldig in verschillende kamermuziekformaties opgetreden waaronder strijkkwartet, pianotrio- en kwintet, duo met viool en duo met harp.

Ani Avramova voltooide haar pianostudie aan het Bulgaars Staatsconservatorium te Sofia alvorens in 1999 het diploma Uitvoerend Musicus te behalen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij speciaal onderricht zocht en kreeg van Geoffrey Madge. Zij treedt in Nederland regelmatig op met zowel klassieke als hedendaags repertoire. Zo was zij te beluisteren in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam met een programma met werken van Henk Nieland dat veel waardering oogstte.