Woensdag 17/2 is het aswoensdag en dan begint ook de veertigdagentijd. Een tijd van veertig dagen, en zeven zondagen, waarin we toeleven naar Pasen. 

Een tijd die zich van oudsher kenmerkt door inkeer en bezinning. De verhalen die in de kerk klinken, zijn verhalen over woestijn en uithouden in dorre tijden. Veel mensen ‘vasten’ in deze tijd: ze zien af van luxe dingen, om zich zo bewust te worden van hun overvloed en meer tot de kern te komen. 

Maar… 


Vorig jaar begon aan het begin van deze tijd ook duidelijk te worden dat Covid19 grote gevolgen zou hebben. Een jubileum met een wrange bijsmaak. Afgelopen jaar wás al een jaar van afzien van van alles, van ‘terug naar de kern’ en ‘minderen’. 

Daarom willen we ons dit jaar richten op het thema ‘troost in de woestijn’. Wat geeft troost in deze tijd? Wat kan je troosten als je je alleen voelt, als je het idee hebt dat je beproefd wordt, als het leven je (even) zwaar valt? 

Omdat live vieringen er voorlopig nog niet inzitten, maken we een veertigdagenkalender, met voor elke dag iets troostends. 

Ikzelf voel me soms getroost door een diepzinnige gedachte, maar soms ook door een vrolijk filmpje of een geweldig lekker recept. Kunst helpt trouwens ook, net als een gedicht of een kindertekening. Wat troost u en jou? Deel het met me, wellicht past het in de kalender!

Telkens op dinsdag of woensdag mailen we de kalender voor de komende week, die u zelf kunt printen. De kalender komt ook op onze website www.kerk-engelen.nl te staan. Voor de zondagen maakt Marloes een filmpje met een korte meditatie. 

Kunt u niet mailen, maar wilt u wel een kalender? Neem dan contact op met Marloes: 06 36501973. Er woont vast iemand in de buurt die voor u kan printen.

We maken een kalender

Vraagt u zich af wie die ‘we’ zijn, die de kalender gaan maken? Nou, dat bent u, onder anderen. De eerste week wordt verzorgd door de kerkenraad, de weken daarna laten we graag ook aan u over. Wat geeft u, wat geeft jou troost? Mail een bijdrage naar predikant@kerk-engelen.nl. Voor teksten geldt: maximaal 300 woorden. Afbeeldingen moeten een goede kwaliteit hebben, zodat ze afgedrukt kunnen worden. Ook geschreven bijdragen zijn welkom! Bel gerust om te overleggen met Marloes; 06 36501973.