Wat was het mooi. Meer dan 50 engelen vlogen uit in de weken voor kerst. Zij vlogen naar mensen in Engelen en Bokhoven die wel wat licht konden gebruiken, maar ook naar mensen die een engel verdienden, omdat ze iets bijzonders hebben gedaan – hoewel ze dat zelf misschien wel heel gewoon vinden. Meer dan 50 engelen, daar zijn we heel blij mee en trots op. Dank jullie wel!

Dankberichten

Van de ontvangers kwamen warme reacties bij ons binnen over de verrassingen die ze van hun engel ontvangen hebben. Een greep uit die reacties:

“Uit dit initiatief en de uitvoering blijkt dat er nog steeds lieve mensen bestaan die zich inzetten voor de medemens”

Dankjewel voor de kaarten en zelfgemaakte attenties. Dat doet een mens goed.”

“Ik ben werkelijk nog steeds verbaasd en voel me zo warm van binnen en zo gedragen.”

Dag lieve anonieme engel, alweer verrast met een leuke attentie. Heel veel dank”

We zijn je, jullie heel dankbaar, want wat ons betreft is het doel van jullie actie volledig geslaagd.”

“Het bleek een mooi, lichtend, cadeautje van een engel te zijn. Wij werden daar warm van!!!!”

De bel ging maar de engel was al weer gevlogen, dus op deze manier: Heel veel dank”

“De kerstboomwens was een bemoedigende tekst die ik haast elke dag nog doorlees.”

OpgePlust

Plus Mulder in Engelen is erg enthousiast over ons Engelenproject in Engelen en Bokhoven.

Zij hebben daarom besloten om in 2022 per actieve engel een sponsoring beschikbaar te stellen voor een goed doel.

We hebben, na overleg, op 30 december een heel grote hoeveelheid oliebollen gebracht naar de tijdelijke bewoners van kasteel Meerwijk. De oliebollen werden enthousiast ontvangen. Het was heerlijk om de blije gezichten van groot en klein te zien. Heel veel dank aan alle engelen, ook aan die van de Plus!

Volgend jaar

In 2023 zal er weer een Engelenproject in Engelen en Bokhoven zijn. Wij hopen dat er ook dan weer veel engelen rond zullen vliegen. Zeker nu het een dubbel goed doel dient! Want ook in 2023 wil de Plus per actieve engel sponsoring beschikbaar stellen voor een nader te bepalen goed doel.

Vanaf oktober zullen we weer engelen en ontvangers gaan werven. Zet het alvast in jullie nieuwe agenda!

Namens alle ontvangers danken wij jullie heel hartelijk voor jullie inzet en voor de attenties, de kaarten, bemoedigende woorden, alle aandacht en de creatieve en lekkere cadeautjes.

Mede namens alle ontvangers wensen wij jullie gezondheid, voorspoed, geluk en heel veel lichtpuntjes in 2023.

Een warme groet van,

Het Team Engelenproject in Engelen en Bokhoven

Twee engelen en een dominee werden geïnterviewd over het project. Je ziet het korte filmpje hier (de leuke reportage van dinsdag 29 november van DTV nieuws).

maar je hoeft niet in Engelen te wonen om een engel te zijn 🙂

Eerder gepubliceerd:

Het Engelenproject gaat weer van start. In de vier weken voor kerst vliegen er engelen door Engelen en Bokhoven. Zij verrassen anoniem hun buurtgenoten die zijn voorgedragen omdat ze wat extra aandacht verdienen.

Uit de ervaringen van eerdere jaren blijkt dat dit een heel leuk en inspirerend project is. Zowel de engelen als de ontvangers en zelfs de mensen die ‘alleen maar’ iemand voordroegen, vonden het bijzonder om op deze manier betrokken te zijn bij hun omgeving.

Het duister van een ander wat verlichten, dat voelt altijd heel goed.

Een kerstengel

Engel zijn gaat als volgt:

Je maakt of koopt 4 keer een klein cadeautje, kaartje, iets lekkers of tekening voor een
ander. Je bezorgt dat anoniem bij iemand die als ontvanger is voorgedragen. En zie… je hebt de eerste stap naar ‘vrede op aarde’ gezet. Want met dat kleine gebaar, maak je een ander blij, en jezelf waarschijnlijk ook.


Dus word engel en vlieg uit op: 27-11,  4-12,   11-12,   18-12

Ik denk aan jou. Niet vergeten hoor.
jouw kerstengel


Als engel hoef je geen gelovige te zijn. Kerstengel zijn is iets universeels. Iedereen van goede wil kan meedoen. Meld je aan als kerstengel via engelenprojectEngelen@gmail.com of bel of app Marloes Meijer: 06 36501973.
Geef je naam, mailadres en woonadres door. De organisatie van het engelenproject koppelt de engelen aan ontvangers in hun buurt. Je krijgt uiterlijk 20 november de naam en het adres door van degene voor wie jij gedurende 4 weken een engel kunt zijn. Misschien ken je diegene, of juist niet – dat maakt niet uit.
       

Ik kan niet vliegen, maar ben toch in de wolken….
Een ontvanger  

Iedereen kan iemand voordragen als ontvanger. De reden hoeft niet te worden genoemd en je hoeft niet zelf engel te worden om iemand te mogen voordragen.

Misschien ken je iemand die wel wat licht kan gebruiken. Meld diegene dan aan als engelenontvanger via engelenprojectEngelen@gmail.com of bel of app Marloes Meijer: 06 36501973.
Geef de naam en het adres van diegene door, dan zorgen wij dat er een engel op zijn of haar pad wordt gezet.Soms doe ik gewoon wat gelukkig maakt, niet wat het beste voor mij is.

Een kerstengel