Op zaterdag 21 maart is het weer zover, dan gaan we met heel Engelen heel Engelen schoonmaken. Gehuld in de opvallend gele hesjes en gewapend met grijpers en grote vuilniszakken gaan we het hele dorp door om zwerfafval te verwijderen. In kleine groepjes scannen we de straten en ontdoen deze van alle ongerechtigheden.

Het is altijd weer een gezellige happening, waarmee je niet alleen het dorp schoonmaakt, maar ook geld verdient voor het goede doel. De beide kerken in Engelen komen dit jaar tijdens de 40-dagen-tijd/ vastentijd samen in actie voor de Voedselbank; de gemeente ‘s Hertogenbosch betaalt per groep en per deelnemer een bijdrage, dus hoe meer mensen, hoe meer geld voor de Voedselbank! Lees hier meer over de voedselinzamelingsactie!

Na afloop praten we nog even na onder genot van een ‘bakkie en een broodje’. En vergelijken we de ‘oogst’… voorgaande jaren was de opbrengst een briefje van tien euro, een wandelstok, maar ook een paar duizend peuken, kleding, lekke voetballen, zwembandjes, broodtrommels (soms nog gevuld), schoenen etc… verbazingwekkend… 

Komt u / kom jij ook meehelpen?

Wanneer:      Zaterdag 21 maart 2020

Waar:            Verzamelpunt bij de Engelenburcht

Programma: 09.15: Ontvangst en koffie

                       09.30: Het officiële startschot.

                       10.00: We gaan samen het dorp in.

                       12.00: We keren terug naar het startpunt waar een hapje en drankje klaar staan.

Opgeven kan tot zondag 15 maart bij: Peter Polling, diaconie@kerkengelen.nl, 06-14643282