Op woensdag 6 januari j.l. werd er weer mooi gezongen aan de deuren in Engelen. 14 groepjes fraai geklede koninkjes haalden hiermee geld op voor het goede doel, dit jaar voor de Tereo Mission school nabij Kaapstad in Zuid Afrika. De totale opbrengst was maar liefst 1501,96 euro en daar kan deze school o.a. de inrichting van een nieuw klaslokaal mee bekostigen.

Er werd dit jaar ook een prijs uitgeloofd voor de mooist verklede groep en deze prijs ging naar Ellemijn, Suzanne, Kiki en Tessel die zich werkelijk prachtig hadden uitgedost. En zij niet alleen!

IMG_7679

De Koninkjes werden bijna overal weer hartelijk ontvangen aan de deuren van vele inwoners en zo worden wij als comité bemoedigd om door te gaan met dit initiatief dat maar liefst 44 jaar geleden begon, opgezet door Tineke Kaal.

Dat het eigenlijk een mooie oecumenische samenwerking betreft heeft niet iedereen in de gaten. De diaconie doneert ieder jaar 500 euro aan deze actie, dus een derde van het bedrag komt uit “onze hoek”. Als moeder liep ik dit jaar weer mee met twee groepjes van drie. Het lopen in oud Engelen is een leuke belevenis. De reacties van de mensen aan de deur naar de kinderen zijn hartverwarmend en de kinderen hebben dat gevoeld en reageren daardoor nog enthousiaster.

IMG_7695IMG_7681

Persé wilden de kinderen nog naar de Hof van Engelen, omdat ze de oudere mensen die daar wonen, zo lief vinden. De volgende dag stond er een klein artikel met een mooie foto in het Brabants Dagblad. En werd de opbrengst vermeld. Boven het artikel stond dat de Driekoningenloop in Empel was afgelast vanwege het gebrek aan vrijwilligers. “Vooral doorgaan”, dacht ik toen ik dat las. Ook in Engelen hebben ouders en kinderen het erg druk en het aantal koninkjes is in de afgelopen jaren flink teruggelopen. Maar met degene die er wel waren was het hartstikke leuk!

In Zuid Afrika is men ook erg blij. De Tereo Mission School bestaat dankzij giften van gulle gevers, ook veel uit Nederland. Voor de directrice van de school, Naomi Fereirra, is het aangename verrassing, dat er zo’n mooi bedrag is opgehaald in Engelen. “We feel blessed with this great gift”, wij voelen ons gezegend met zo’n mooi bedrag. Baie baie dankie (hartelijk bedankt) Koninkjes en gulle gevers uit Engelen!

Astrid van Diepen