De diaconie Engelen voelt zich betrokken bij mensen in nood en steunt waar mogelijk. Komende tijd steunen wij Iringa, Tanzania: doet u mee?

Een van de jongeren uit Engelen is de afgelopen maanden actief geweest bij een project voor jongeren in Tanzania en vraagt uw en onze steun voor het Upendo Centre in de stad Iringa. In het artikel hierboven heeft u al kunnen lezen over de sponsorloop die georganiseerd wordt op 21/02, en waaraan iedereen hardlopend of wandelend mee kan doen. (Klik op sponsorloop Upendo).

Bekijk hier een YouTube filmpje.

Achtergrond: In Iringa, hoofdstad van de gelijknamige regio in het midden van Tanzania, leven veel jongeren grotendeels op straat. De oorzaken zijn divers: aan de ene kant is er op straat veel te beleven en is het voor jongeren ‘spannend’; aan de andere kant zijn de omstandigheden thuis niet optimaal, zodat de straat een alternatief lijkt te bieden. Maar: op straat worden de kinderen geconfronteerd met (seksueel) misbruik, agressie, honger en eenzaamheid. Toch zien leden van deze groep zichzelf niet als slachtoffers, maar als overlevers. 

Samen met veel vrijwilligers, die coaches worden genoemd, worden deze kinderen vanuit het “Street Children Rehabilitation Project” van de organisatie IDYDC (Iringa Development of Youth Disabled and Children Care) op straat opgezocht en aangesproken. Waar mogelijk worden ook de gezinnen ondersteund en diverse activiteiten georganiseerd om de eenzaamheid te bestrijden en de betrokkenheid van de kinderen onderling te bevorderen.

Er wordt gewerkt aan een keuken om de kinderen dagelijks een warme, gezonde en voedzame maaltijd te kunnen bieden en er wordt gekeken naar het bevorderen van meer hygiëne. Als dat lukt, gaat de organisatie verder met het opleiden en bevorderen van weerbaarheid en zelfstandigheid, zodat de jongeren een menswaardige plaats in de samenleving kunnen krijgen.

Het project wordt volledig gefinancierd vanuit giften en donaties, zonder ondersteuning door de overheid. U zult wel begrijpen dat alle bijdragen, klein en groot, welkom zijn. 

Lees ook het artikel van Marloes Meijer en bekijk bovenstaand filmpje op YouTube en Geef via:

NL23 RABO 0121 9151 58 t.n.v. Diakonie Protestantse Gemeente Engelen onder vermelding van “Project Tanzania”.

Alvast hartelijk dank!

Diaconie Protestantse Gemeente Engelen, Peter Polling