Vandaag is er om 19.30 uur de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst. Met muziek, zang van het Kadekoor, passende teksten, en een herdenkingswoord van pastor Fons Boom.

Thema dit jaar is ‘In vrijheid handelen’. Aansluitend volgt een stille tocht naar het monument aan de Achterstraat, waar om 20.00 uur precies twee minuten stilte in acht worden genomen. Namens het gemeentebestuur wordt een bloemstuk gelegd. Dit wordt afgesloten met het blazen van ‘De Taptoe’. Daarna wordt een korte tekst over vrijheid uitgesproken, omlijst met eigentijdse zang.

Een ieder wordt opgeroepen bloemen bij het monument te leggen. Na afloop bent u welkom voor koffie of thee in De Engelenburcht.

Afbeelding: Tony Zeeuwe

Tekst op het kruis: “Ik ben de opstanding en het leven. Die in mij gelooft zal niet sterven in eeuwigheid. Joh: 25-26.”Tekst op de sokkel:
Door granaatvuur gedood in de bevrijdingsdagen van ons dorp rusten hier Franciscus ten Bosch, Jose Brouwers Leurs, Wouterus v.d. Doelen, Pietje v.d. Griend, Theodora v.d. Griend, Sara Heyboer, Soeur Alberta, Soeur Bernadetta, Soeur Catharini, Soeur Elsa Soeur Leonardini, Soeur Michel, Huberdina v. Hemert, Neeske Hopmans, Johanna Kusters de Hart, Willem Leyte, Wim Richt, Pieter Rottier.
Oct 1944 Nov.