De diaconie van onze kerk staat achter Astrid en Stephan in hun beklimming van de Stelvio (Dolomieten) ten behoeve van Dream4kids. Dream4Kids helpt kinderen met een trauma van bijvoorbeeld een vechtscheiding. Zij laten dromen van kinderen uitkomen!

De ‘Passo dello Stelvio’ is een bergpas in de Italiaanse Alpen, vooral bekend vanwege wieleretappes in de Ronde van Italië. De Stelvio is een van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen en voert de fietsers via 48 (!) haarspeldbochten, ruim 25 kilometer steil omhoog…

 

 

 

Verslag Astrid en Stephan:

Op de foto hieronder zie je een deel van de Passo dello Stelvio liggen. We zijn inmiddels terug en hebben deze grillige berg in Italië een beetje beter leren kennen nu. Bijzondere weersomstandigheden zorgden ervoor dat we twee keer de berg hebben beklommen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 8 september 2017 deden we dat voor de allereerste keer onder goede weersomstandigheden. De volgende dag sloeg het weer om maar dit was wel de geplande datum om met de gehele groep naar boven te fietsen en zo geschiedde. Wij fietsten op zaterdag 9 september nogmaals naar boven. Het was een pittige klim, in wind en regen, waar geen einde aan leek te komen.

Maar het was ook heel mooi om dit samen met anderen te doen. Want alle fietsers, ongeacht het niveau, fietsten naar boven voor één en hetzelfde doel: Cycle for dreams / Dreams for kids. Met het geld dat we hiermee hebben opgehaald worden kinderen geholpen die een trauma hebben meegemaakt. Directrice Heidi Bunicich heeft er voor en tijdens ons verblijf veel over verteld. De stichting doet er alles aan om een kind met een trauma zijn/haar eigen wens in vervulling te laten gaan en een geweldige dag te bezorgen. We werden geraakt door de verhalen en hebben er alle vertrouwen in dat de stichting Dream for Kids het door ons opgehaalde bedrag goed zal besteden en veel kinderen blij zal maken.

Iedereen dan ook enorm bedankt voor de ondersteuning van deze stichting via onze beklimming. “Mille grazie” namens alle kinderen die door jouw donatie worden geholpen en een fijne dag als lichtpunt ervaren in hun leven.

Astrid en Stephan wisten een geweldig bedrag van € 2.384,44 ten behoeve van het goede doel op te halen. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat!

Rechtstreeks naar de website van cycle4dreams: http://www.cycle4dreams.nl/deelnemer/Stephan_en_Astrid__van_Diepen