De bijzondere dienst van 24 februari beloofde prachtige koorzang van het Meliekoor uit buurgemeente Vlijmen.

Helaas was de tenorsectie volledig geveld door griep, waardoor het concert in alle vroegte door de koorleider werd afgelast. Een vijftigtal geïnteresseerden had echter toch de ochtendsneeuw getrotseerd…

In oorsprong waren de teksten van de dienst gevlochten rond het gedragen lied van Henry Purcell uit 1695: “Thou knowest, Lord, the secrets of our hearts”, gebaseerd op de bijbelse Psalm 139.

De Psalm hebben we gelezen, gezongen en beluisterd. Een opname van de koormuziek liet ons horen hoe mooi het lied klinkt in de akoestiek van ons monumentale kerkje. En hoe veelbelovend een live-optreden zou kunnen zijn…

De ‘vrije’ psalm 139 van Huub Oosterhuis, uit zijn bundel “Halverwege”, werd de opmaat naar een live-concert van (de eerste twee delen uit de Toccata in D moll BWV913) van Bach, gespeeld door onze eigen organist Chiel Spaans. Vrolijk geïntroduceerd en prachtig ten uitvoer gebracht, konden we toch genieten van muzikaal talent – nu uit eigen kring. Zo geeft het nee van de één, ruimte aan het JA van de ander! Chiel, bedankt!

Het was hartverwarmend te ervaren hoe we met gezamenlijke inspanning en talent er een mooie dienst van kunnen maken!

Wat in de dienst niet lukte, maar beloofd werd op de site vindt u hier: dochter Trijntje Oosterhuis heeft de vrije psalm van haar vader gezongen en u kunt hem hier beluisteren.

Aan het koor wensen wij beterschap en een nieuwe kans voor een optreden!

Een hartelijke groet, Carina Harms