De Aktie Kerkbalans is landelijk weer van start gegaan. Ook in Engelen doen we mee en proberen we zo efficiënt en effectief mogelijk onze leden en betrokkenen te bereiken.

Met het februarinummer van kerkblad Samen, zult u ook het gebruikelijke verzoek om een vrijwillige bijdrage ontvangen, inclusief prachtige flyer. Anders dan andere jaren komen er geen ‘kerkbalans-lopers’ langs om de envelop weer bij u op te halen. Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, is er wel een gefrankeerde retourenvelop bijgevoegd. Maak daar vooral gebruik van!

In deze bijzondere corona-tijd lopen de kosten door, terwijl we inkomsten die als vanzelfsprekend lijken moeten missen. Er zijn geen (collectes in) fysieke kerkdiensten of Muziek op Zondag-concerten en ook wordt de kerk niet verhuurd voor huwelijken, jubilea of concerten van De Vrienden. Wel spannen we ons als ‘Open Kerk’ met toewijding, tijd en geld in om mensen om ons heen zo goed mogelijk te bereiken en van betekenis te zijn. Met inspirerende vlogs van onze predikant, zichtbare aanwezigheid in het dorp en via Zoom, of een extra bloemetje voor wie wat fleur kan gebruiken of wat te vieren heeft, nu in wel heel kleine kring.

Natuurlijk kunt u ook structureel doneren via een overeenkomst, waarin u voor 5 jaar een jaarlijkse bijdrage toezegt. De kerk weet dan de komende tijd waar ze aan toe is én uw gehele gift is fiscaal aftrekbaar, wat mogelijk ruimte biedt om iets meer te geven.

Wilt u ook in aanmerking komen voor een dergelijke ‘periodieke overeenkomst’, neem dan contact op met Imre of Merina, via kerkrentmeesters@kerk-engelen.nl. En geef vandaag gul, voor de kerk van morgen!

Steun uw lokale kerk, en lever een vitale bijdrage aan Woord en steen (kosten voor de predikant en het trotse monument) op IBAN: NL73 RABO 0121 9151 31