Er vlogen heel wat engelen over ons dorp, afgelopen adventsperiode. Op diverse adressen bezorgden zij platte pakjes, kaarten en andere aardigheden. Het project wordt op meer plaatsen in Nederland uitgevoerd, maar het is fijn dat het ook nu in Engelen gebeurt. 

Onze kerken namen het initiatief hiervoor. We hoopten op deze manier wat verbondenheid in het dorp te creëren en op creatieve wijze mensen te betrekken bij het idee van advent: uitzien naar het Licht. 

Het was geweldig om te merken dat heel veel mensen bereid waren om mee te doen én dat zoveel mensen namen konden noemen van mensen die een engel konden gebruiken.

Het was ook mooi om te horen hoe enthousiast en creatief mensen ervan werden. Het ‘stiekem’ bezorgen, het verzinnen van originele cadeautjes en de kaartjes en berichtjes die aan de deur hingen, omdat de ontvangers hun engel graag wilden bedanken.

In De Tweeterp staan wat reacties van engelen en ontvangers. Als organisatie vinden we het project geslaagd en we kijken nu al uit naar volgend jaar.

Uiteraard hopen we ook dat mensen niet alleen met advent, maar alle dagen van het jaar naar elkaar omzien en elkaar wat aandacht en licht bezorgen, in welke vorm dan ook.

Namens de rooms katholieke en protestantse kerk van engelen en namens organisatie engelen Enny Coppee en Tino Pol,

ds Marloes Meijer