In de 40 dagen voorafgaand aan Pasen, ook wel ‘vastentijd’ genoemd, willen wij als diaconie van de protestantse kerk, samen met het dorp, in actie komen voor de Voedselbank.

De vastentijd is een periode waarin veel mensen iets laten staan. Vrijwillig.

Cliënten van de Voedselbank hebben die keuze niet; zij zijn blij dat met behulp van de Voedselbank elke dag een gezonde maaltijd op tafel gezet kan worden.

Wij vinden het belangrijk daarbij een handje te helpen, juist nu. Graag samen met u!

Hoe doen we dat?

Alle zondagen in maart en april, tot en met Pasen 21 april, staan er kratten achterin de kerk. Wij vragen u te helpen deze kratten te vullen! Alles wat houdbaar is, is van harte welkom: rijst, conserven, crackers, houdbaar broodbeleg (jam, pindakaas, hagelslag) bloem, koffie, thee, sap, frisdrank, noem maar op.

Zaterdag 23 maart, opschoondag Engelen, (info vindt u ook op deze site) bundelen we onze krachten en staan er ook bij de Engelenburcht kratten klaar. De financiële bijdrage die we van de gemeente krijgen voor het opschonen van het dorp, bestemmen we voor de Voedselbank.

Zaterdag 30 maart vindt u ons met een aantal vrijwilligers voor Plus Mulder, en nodigen we het winkelend publiek uit te helpen met ’t vullen van de kratten.

Actuele informatie vindt u op deze website, hoort u in de kerk iedere zondag tussen 10.30-11.30 en publiceren we ook in de Tweeterp! (Nog) Meer informatie via de diaconie: Gebke Vermeijden (06-47297955). Bert Scholing (06-54248441) of Peter Polling (06-14643282), of via email: diaconie@kerk-engelen.nl