Na een mooie avond over wonderen, willen we op 15 mei met elkaar in gesprek over ‘geloof in je dagelijks leven’. Welke keuzes maak je op basis van je geloof? Speelt je geloof mee in de beslissingen die je neemt?

Landelijk is er een sterke stroming in de kerk aan het ontstaan van gelovigen die alle dogma’s wat loslaten en ernaar zoeken om hun geloof in de praktijk te brengen in het dagelijks leven.

Misschien heb je gehoord van ‘We zijn er nu’ en ‘We gaan ze halen’ – bewegingen die in de bijbel een oproep herkennen om vluchtelingen te helpen. Vanuit een soortgelijke overtuiging ontstond het kerkasiel. 

Zo kun je in de bijbel ook de oproep herkennen om ecologisch verantwoord te leven en op die manier voor de aarde te zorgen. Minder vliegen, minder vlees eten en korter douchen – omdat je geloof het van je vraagt. 

Streven naar een gelijkmatige verdeling van geld en goederen, of het streven om elk mens tot zijn/haar recht te laten komen, laat veel mensen fairtrade-producten kopen. En Tony’s Chocolonely natuurlijk…

We willen in gesprek over persoonlijke keuzes en motivatie, niet over een richting die we als gemeente evt. wel of niet moet gaan.Kom naar dit gemeentegesprek en praat mee. Voorkennis is niet vereist. Openheid om naar elkaar te luisteren en de moed om kwetsbaar te zijn, zijn wél nodig. Zin hebben in een inspirerende avond is natuurlijk ook een pré.