Dit jaar verheugt het ons zeer de heer Stijn Fens te mogen verwelkomen voor de vierde ‘Preek van de Leek‘ in Engelen.

In Amsterdam werd enkele jaren geleden de “Preek van de Leek” ingevoerd: columnisten, cabaretiers, schrijvers, journalisten, politici en wetenschappers worden uitgenodigd om in de context van een kerkdienst hun mening te verkondigen. Het initiatief heeft navolging gevonden in verschillende steden. In 2014 vond ook in Engelen de eerste ‘Preek van de Leek’ plaats. Het idee bij ons is echter iets anders, want het verhaal is wel vanuit geloof geïnspireerd. Na Kees van Grootheest, Mario van der Grient en Huib van Olden, is het nu de beurt aan Stijn Fens.

Stijn Fens is vanaf 1990 o.a. werkzaam voor de KRO als verslaggever (o.a. bij KRO’s programma Kruispunt, Brandpunt), eindredacteur (Tussen Hemel en Aarde en Soeterbeeck), programmamaker (serie over het dagelijks leven in het Vaticaan, samen met Bart Ruijs) en commentator. Hij geldt als een kenner van het Vaticaan; zo deed hij verslag rond de uitvaart van paus Johannes Paulus II en het daarop volgende conclaaf. In 2010 verscheen zijn boek “Vaticanië. De geheimen van de paus” (ISBN 9789025367695). Sinds mei 2012 werkt Fens als freelance redacteur en columnist en schrijft hij regelmatig over katholieke zaken in het dagblad Trouw.

Stijn Fens zal in zijn Preek van de Leek onder andere ingaan op zijn ingewikkelde verhouding tot de Protestanten, die steeds beter wordt. Reserveert u de datum vast in uw agenda. Van harte aanbevolen!