In de kringloopwinkel van de Vincentiusvereniging aan de Havenstraat, worden kleding, meubels en andere huishoudelijke artikelen verkocht.

De inzameling en verkoop van deze goederen draagt op veel manieren bij:

> Veel mensen die zich spullen niet nieuw kunnen veroorloven, vinden daar iets betaalbaars.

> In veel situaties leidt een bezoek aan de winkel tot nader contact en worden soms problemen zichtbaar, waar iets aan gedaan kan worden.

> Door het hergebruiken krijgen spullen een tweede leven.

> De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor directe financiële hulp door de Vincentiusvereniging aan mensen in nood.

> Dak- of thuislozen worden kosteloos in het ‘nieuw’ gestoken.

Bij de Kringloopwinkel werkt een 80-tal vrijwilligers. Zij houden zich bezig met het ophalen, uitpakken, sorteren en verkopen van goederen. Daarnaast zijn er mensen werkzaam die via de ‘Sociale Activering’ zijn binnengekomen; mensen opnieuw op weg naar regulier werk.

Ga mee shoppen bij Vincentius!

Misschien vind je daar wel dat ene kastje, perfecte beeld of juiste jurkje dat je altijd al wilde hebben. En: het is gezellig als je meegaat. Als je niet ver kunt lopen is dat geen probleem, je mag proefzitten op de banken. Als er kinderen meegaan, zetten we een speurtocht voor ze uit. Als er volwassenen zijn met behoefte aan een speurtocht, kan dat ook. 😉

Bert Scholing (Diaconie) is nog bezig om een rondleiding te regelen, dus over de datum wordt nog overlegd. We streven naar een mooie doordeweekse ochtend of middag in augustus. Een (facultatieve) combinatie met een bezoekje aan Jan de Groot is natuurlijk mogelijk. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Laat het even aan Bert of Marloes weten.