Wie zijn wij?

De protestantse gemeente in Engelen is een kleine gemeenschap in het hart van het oorspronkelijke dorp Engelen. Dorpsgenoten uit de ‘oude kern’, ‘nieuwkomers’ uit de Haverleij en mensen uit de wijdere omgeving, weten onze gemeente met haar open en gastvrije karakter te vinden. Ons huis als een thuis, een herberg.

In onze gemeente tref je de hele breedte van de kerk aan. Omdat we van elkaar verschillen voegt iedereen iets toe vanuit de eigen geloofsbeleving, met de Bijbel in het midden.

Hoe klein de gemeente in verhouding ook is, alle leeftijden zijn actief aanwezig. Er zijn kinderen in de kerk, jongeren op catechese, er is een koffiemorgen voor iedereen, ontmoetingen voor 50+, een cantorij, leerhuizen enz. Een volwaardige kerk, in een eigen ritme, iedere zondag anders en kleinschalig.

Om volledig kerk te zijn werken we in het dorp samen met de parochie. Ook onderhouden we warme contacten met de Focolare-beweging. En in de regio met andere protestantse gemeenten.

De gemeente voelt zich verbonden met het dorp. Met onze bijzondere bijeenkomsten zoals Muziek op Zondag spelen we daarop in. Maar ook door ons gebouw beschikbaar te stellen voor feestelijke (burgerlijke) huwelijken, gedenkwaardige uitvaarten, culturele, zakelijke, persoonlijke en sociale evenementen. Voor het herdenken van 4 mei. Voor Open Monumentendag en voor de Atelierroute Engelen, om wat voorbeelden te noemen.

Een kleine vitale Protestantse gemeente midden in het hart van Brabant. U bent van harte welkom!

Dit huis

Dit huis, een herberg onderweg

Voor wie verdwaald in heg en steg

Geen rust, geen ruimte meer kon vinden

Gezegend al wie binnengaat

en hier zijn lasten liggen laat.

(uit: “Zingende Gezegend”, van A.F. Troost)