Privacy: hoe gaan wij met uw gegevens om?

Persoonsgegevens die wij verwerken

Protestantse Gemeente Engelen (Kerk-Engelen) verwerkt persoonsgegevens over u doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Voorts maken wij gebruik van gegevens die wij via SILA uit de Basis Registratie Personen verstrekt krijgen. De SILA staat voor Stichting Interkerkelijke Leden Administratie. U kunt er hier meer over lezen: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/gemeente/vereniging-en-kerk

Hieronder een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

– Voor- en achternaam
– Geslacht
– Geboortedatum
– Geboorteplaats
– Adresgegevens
– Telefoonnummer
– E-mailadres

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Protestantse Gemeente Engelen (Kerk-Engelen) verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van u:

– godsdienst of levensovertuiging. Als kerkelijke instelling houden wij ons daarbij aan de wet. Wilt u er meer over lezen ga dan naar: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/over-privacy/wetten/wbp-naslag/hoofdstuk-2-voorwaarden-voor-de-rechtmatigheid-van-de-verwerking-v-31

Waarom we gegevens nodig hebben

Protestantse Gemeente Engelen (Kerk-Engelen) verwerkt uw persoonsgegevens om u op de hoogte houden van diensten en andere activiteiten.

Hoe lang we gegevens bewaren

Protestantse Gemeente Engelen (Kerk-Engelen) zal uw persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Onze bewaartermijn(en) zijn:

  • Zolang u lid bent of behoort tot onze kerk. Als u niet langer wilt dat wij uw gegevens bewaren kunt u contact opnemen.

Delen met anderen

Protestantse Gemeente Engelen (Kerk-Engelen) verstrekt uw gegevens uitsluitend aan derden als u daar toestemming voor heeft gegeven. Zo vragen wij om toestemming als we uw naam en/of foto op de website willen gaan plaatsen, die openbaar is. Ook kan het voorkomen dat we uw gegevens met een derde moeten delen om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

In kaart brengen websitebezoek

Protestantse Gemeente Engelen (Kerk-Engelen) gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@kerk-engelen.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, zullen wij een afspraak met u maken. Bij die afspraak vragen wij u om zich te identificeren met uw paspoort, Identiteitskaart of rijbewijs. Dit ter bescherming van uw privacy. Protestantse Gemeente Engelen (Kerk-Engelen) zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

U kunt ons ook bereiken via:
Website: http://www.kerk-engelen.nl
Telefoonnummer: 013-2110533
Bedrijfsadres: De Kerkhof 3 5221 AJ Engelen
Postadres: Postbus 2438 5202 CK ‘s-Hertogenbosch

Beveiliging

Protestantse Gemeente Engelen (Kerk-Engelen) neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met Carina Harms of via info@kerk-engelen.nl

Privacy en Social Media

Sociale media zijn erg leuk, maar vormen ook een risico. Niet iedereen is wie hij zegt te zijn, en zelfs vrienden gaan soms slordig met je foto’s, filmpjes en tekstberichten om. Wees daarom altijd voorzichtig in contact met onbekenden en realiseer je dat je nauwelijks controle hebt over informatie nadat je die aan een ander hebt gestuurd. Jaren later kan die alsnog opduiken.

Wees je ook bewust dat veel social mediabedrijven (zo niet alle) profielen opbouwen om je zo gerichte advertenties te kunnen aanbieden. Hier kunt u meer over lezen: https://veiliginternetten.nl/themes/sociale-media/

Op https://www.facebook.com/protestantsegemeenteengelen.engelen.9 worden er berichten gedeeld door leden van de Protestantse Kerk Engelen. Sommige berichten staan openbaar en bevatten geen persoonsgegevens, tenzij met toestemming van de betrokkene. Als u lid bent van deze pagina dan deelt u uw gegevens met de leden van de pagina, maar ook met Facebook. Let op dat in dat geval de privacyvoorwaarden van Facebook van toepassing zijn.