Gemeentezondag 2013

De gemeentezondag in 2013 begon met een gezamenlijke dienst in de kerk van Dinther. Het voorgangers duo ds. Roel Knijff en dhr. Pieter Molenaar maakten een inspirerende dienst rond het thema Vertrouwen. De kinderen werd gevraagd door het gangpad van de kerk te lopen, ondertussen achterom kijkend, in vol vertrouwen op de veilige begeleiding van de voorganger. Daarna vertrokken ze voor het maken van een bloemengroet voor kinderen van Stichting Los Niños in Guatemala. Na de dienst was er een hartelijke ontmoeting tussen de leden van de twee gemeenten, gevolgd door een lunch, verzorgd door de leden van onze diaconie. In groepen kon voorts gekozen worden voor een bezoek aan de Abdij van Berne onder leiding van pastor Fons Boom, of een lezing over Protestantisme in de Brabantse omgeving. De kinderen konden figuren maken van wilgentenen, een bloem, vlinder of reiger, of gewoon een potje voetballen met elkaar in de mooie tuin bij de kerk. En het lukte allemaal prima, de figuren werden prachtig! De dag werd besloten met het inzingen van enkele liederen uit het Nieuwe Liedboek, onder leiding van onze organist Chiel Spaans. Met een verkwikkende borrel ter afsluiting! Diaconie: bedankt voor een geweldige dag, complimenten!