Bekende en onbekende liedjes stonden eind januari op het programma van Muziek op Zondag. Net als vorig jaar zijn we het jaar begonnen met een -geestelijk- wat lichter repertoire: Franse, Spaanse en Jiddische liedjes die in tekst en melodie vooral de liefde bezingen. De Amor wel te verstaan, niet de Caritas waar Paulus over brieft.

Nico Hoogland, Theo Worm, Toetie Rijnaard en Gérard Baldeo vormen Rose-Île

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met warme, strakke stem vertolkte zangeres Toetie Rijnaard de wereldse liedjes, die ons afwisselend voerden van Mexico naar Cuba en van Spanje naar Oost-Europa. Begeleid door een drietal uitstekende instrumentalisten op accordeon, klarinet/gitaar, en gitaar/basgitaar, konden we genieten we van vlotte en zuivere solo’s. Stem en instrumenten waren bijzonder professioneel op elkaar ingespeeld en brachten een fijne sfeer van ontspanning, ritme en vrolijkheid.

Het prachtige gedicht dat Hannah van Boxel (19) voordroeg: ‘Als ik je deze week tegenkom God‘, -zij verving voor deze keer Joeke Wiechers- maakte diepe indruk op de goed gevulde Oude Lambertus. Op veler verzoek drukken wij het hierbij voor u af.

Volgende keer weer een klassiek repertoire, waarmee we de diverse muzieksmaken binnen en buiten onze gemeente een plezier hopen te doen. Kortom, graag tot ziens bij Muziek op Zondag!

Carina Harms